Latest Projects

No recent posts available

Go to Portfolio
Latest Projects

No recent posts available

Go to Portfolio

Hva er alternativer for bruk av mobildata i Norge?

1. juni 2018/Mobilabonnement

Hva er alternativer for bruk av mobildata i Norge?

Selv om de norske alternativene er gode, presenterer de en utfordring – de tilbyr ikke nok hvis du regelmessig reiser utenfor landet. Det er derfor du bør vurdere å få et verdensomspennende SIM-kort. Det kan være dyrere, men du kan unngå språkbarrierer og lurte om når du prøver å bytte mobilabonnement leverandør.
Forhåndsbetalte SIM-kort

I Norge er det to nettverksleverandører, og de er Telia og Telenor. Hver av dem har en bred dekning i landet, og de har også veldig gode internetthastigheter.

Husk at når du bestemmer deg for å kjøpe et forhåndsbetalt SIM-kort, er det beste valget å kjøpe det på en telefonbutikk, i stedet for å gå til nærbutikkalternativet. Dette skyldes problemet med å ha noen butikkdrivende uten spesialkunnskaper som kan hjelpe deg med å fullføre registreringen av kortet.

Her er et lite sammendrag av de to nettverksleverandørene:

Telenor – dette er det største nettverket i landet, og tilbyr et forhåndsbetalt SIM-kort kjent som Telenor Kontant. Kortet er allment tilgjengelig i et stort utvalg butikker, og det kommer også med 50NOK av kreditt når du kjøper det.

Hvis du ikke har dette kredittkortet, kan du velge å kjøpe en kupong i nærbutikk, for eksempel Mobilguide.

Nettverkets priser er veldig rettferdige; Du vil ikke motta kostnader som er mer enn 10kr per dag for data bruk. Det er data pakke tilbud fra leverandøren, som kan hjelpe deg hvis du bruker data ofte.

Minst tid du kan ta med Telenor-pakken, er på tre måneder, og det gir deg 200 MB for hver måned til en rimelig pris på 299kr. For lengre alternativer kan du få pakker som varer i seks måneder og ett år.

Telia – dette firmaet var tidligere kjent som Netcom, og skjer med den nest største rangen i landet. Faktisk viser de siste rapportene i 2016 at dekningene er høyere enn Telenors.

En fordel som følger med dette nettverket er det svært rimelige roamingprisen, spesielt når du reiser til land innenfor EU. Rimeligste pakke er Telia SMART Kontant, og du kan kjøpe det for kun 99kr. Dette beløpet og registreringen får deg 50MB, MMS i to uker (14 dager), samt gratis samtaler og meldinger. Påfyll systemet er lik Telenors, selv om det har en mer brukervennlig datapakke. Dens planer varierer fra 250MB til 6GB, alt går i en måned, man kan jo sammenligne mobilabonnement også for å få dette tallet til å bli mindre hver måned.

Dagene da du måtte bruke så mye penger på SIM-kort kjøp er borte. Mobilabonnement har blitt billigere, og du har en rekke alternativer å velge. Kjenn dine behov og bruk det for å velge det beste SIM-kortet.

Add comment