Latest Projects

No recent posts available

Go to Portfolio
Latest Projects

No recent posts available

Go to Portfolio

Bytte mobilabonnement?

3 ting du bør tenke på!

24. juli 2015/Mobilabonnement/5 min. read

Enkel prosess for å bytte mobilabonnement

Valget med å bytte mobilabonnement har blitt lettere etter hvert som konkurransen har steget, og det er også noen bransjeledende, slik at bytte bør være enkelt. Tidligere måtte man forholde seg til et nytt telefonnummer hver gang du ønsket å bytte mobilabonnement, men i dag er det blitt lettere etter at leverandørene var pålagt å implementere løsninger slik at du kunne ta med det gamle telefonnummeret ditt.

På grunn av dette vil du ikke merke en stor forskjell mellom selve tjenesten mellom leverandørene, og kan derfor enkelt og enkelt bytte mobilabonnement, og det er også en rask og effektiv prosess.

Du vil merke noen forskjeller mellom mobilabonnement leverandørene som er idag, men det man kan legge merke til er en liten forskjell på hvordan leverandørene håndterer datanvendelsen din. Noen stopper tilgang på nettet når du har brukt opp datatrafikken din, og du må ofte bestille mer for å fortsette å bruke nettet, eller du får en redusert pris når du har brukt en viss datatrafikk. Noen mobilabonnement vil imidlertid bare fortsette å kjøre etter at du har bestått det medfølgende beløpet.

Vurdering av dekning

Når du tenker å endre mobilabonnement, så burde dekning våre noe man legger vekt på for, de fleste mobiloperatører tilbyr mobilnettverket til Telenor eller Telia. Utvikling av mobilnettverk er ekstremt dyrt og er ikke praktisk for mindre mobiloperatører dersom de er i stand til å komme inn på markedet. På grunn av dette bruker de fleste etablerte nettverk, og da vil dekning ofte være nesten uansett hvilket abonnement du velger. Men det kan være forskjeller mellom de som bruker ett eller annet mobilnettet. Du vil kanskje vurdere om dekningen er god hjemme, på kontoret og i hytta. Men noen er mer avhengige av å være tilgjengelig enn andre, i en jobbkontekst eller for private oppgaver.

Dekningsproblemet har vært en av de største konkurranseelementene mellom leverandørene. Selv om det er få steder du ikke har dekning, er forskjellen størst hvis du har tilgang til 4G-nettverk eller ikke. Hvis du bare tilbyr Edge på noen steder, er dette ganske tregt sammenlignet med 4G og spesielt 4G pluss. Med de høye datahastighetene du er vant til i dag, er det ikke lenger lett å godta hastighetene du får med Edge. Dette har dermed blitt en faktor som leverandørene bruker til å konkurrere om kundene.

Pris på abonnement

Når du skal å bytte mobilabonnement, er abonnementsprisen den viktigste delen for de fleste kunder. Det kan være veldig stor forskjell mellom priser mellom leverandører. Man ville tro at dette ville utjevne, men prisene fortsetter å være ganske forskjellige. Årsaken til dette er at mange mennesker ikke er spesielt oppmerksomme på abonnementene de har.

Mange leverandører å velge mellom

Selv om det ikke er så mange mobilnett å velge mellom, er det mange leverandører på markedet. Mange av disse er ganske nyopprettede, og prøver å tiltrekke seg nye kunder ved hjelp av billige løsninger. Dette er en fordel for de som ønsker å endre mobilabonnement raskt.

Add comment